Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een bierkoelkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze bierkoelkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om het artikel te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt het artikel de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Tips voor het kiezen van het juiste bierglas

4 verschillende bierglazen op een houten tafel voor het kiezen van het juiste bierglas

Het belang van het juiste bierglas

Als echte bierliefhebber wil je optimaal genieten van de smaak en aroma's van je favoriete bieren. Een juist gekozen bierglas kan hierbij een cruciale rol spelen. Door het gebruik van het juiste glas laat je de diverse biersoorten volledig tot hun recht komen.

Maar hoe kies je nu welk bierglas bij welk bier perfect past? Hier zijn enkele handige tips voor verschillende soorten bierglazen die passen bij allerlei type bieren!

Pils en lagers

Laten we beginnen met de meest gedronken biersoort ter wereld - pils. Voor een verfrissende pils of lager raden we aan om te kiezen voor een slank, taps toelopend glas. Dit type glas zorgt ervoor dat de aroma's goed behouden blijven en dat je optimaal kunt genieten van het sprankelende karakter van het bier.

tulpglas la chouffe

Belgische ales en trappistenbieren

Voor de rijke en complexe smaken van Belgische ales en trappistenbieren is een breder glas met een goblet-vorm ideaal. Deze vorm zorgt ervoor dat de aroma's goed kunnen ontwikkelen en dat de mooie schuimkraag wordt geaccentueerd. Bovendien ligt het glas prettig in de hand, wat het drinkplezier ten goede komt

IPA's en andere hoppige bieren

IPA's en andere hoppige bieren hebben een unieke aantrekkingskracht voor liefhebbers van intens smakende dranken. Het gebruik van een tulpglas wordt sterk aanbevolen om optimaal te kunnen genieten van deze explosieve hopervaring. De vorm van dit glas, met zijn bolvormige onderkant en geleidelijk taps toelopende bovenkant, zorgt ervoor dat de karakteristieke hoparoma's op sublieme wijze behouden blijven en hun volle potentieel onthullen.

Stouts en porters

Voor de donkere, zware bieren zoals stouts en porters raden we aan om te kiezen voor een glas met een brede opening. Deze bieren hebben vaak een complex karakter en een intense smaak. Door een breed glas te gebruiken kunnen alle aroma's van het bier zich goed ontwikkelen en kun je optimaal genieten van de rijke smaken.

Glazen voor het proeven van bieren

De vorm van het bierglas heeft invloed op meerdere aspecten van het proeven van speciaalbieren. Ten eerste zorgt een klein bierglas ervoor dat je minder bier inschenkt, waardoor je de geuren beter kunt waarnemen. Dit draagt bij aan de aroma's die je tijdens het proeven ervaart.

 

Daarnaast heeft de vorm van het bierglas invloed op de manier waarop het bier zich in het glas gedraagt. Een klein bierglas met een taps toelopende vorm zorgt ervoor dat de koolzuurbellen langer behouden blijven. Dit draagt bij aan de koolzuur ervaring en de schuimkraag van het bier.

INAO bier proefglazen

De INAO bier proefglazen worden beschouwd als dé standaard voor het proeven van bier. Ze zijn ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, en bieden de ideale vorm en grootte om de aroma's en smaken van speciaal bier tot hun recht te laten komen. Deze glazen zijn niet alleen geliefd onder bierliefhebbers, maar ook door professionele bierkeurders en sommeliers.

 

De INAO bier proefglazen worden beschouwd als dé standaard voor het proeven van bier. Ze zijn ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, en bieden de ideale vorm en grootte om de aroma's en smaken van speciaal bier tot hun recht te laten komen. Deze glazen zijn niet alleen geliefd onder bierliefhebbers, maar ook door professionele bierkeurders en sommeliers.

texels bierglas

Speciale glazen voor speciale bieren

Tot slot zijn er natuurlijk nog vele andere biersoorten die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Denk bijvoorbeeld aan fruitbieren, lambieken en weizens. Voor deze speciale bieren zijn er vaak specifieke speciaal bier glazen ontworpen die het beste uit de betreffende biersoort halen.

Voor bijvoorbeeld een fruitig en fris bier, zoals een witbier, kun je het beste kiezen voor een bierglas met een wijdere opening. Dit zorgt ervoor dat de aroma's goed tot hun recht komen en je de verfrissende smaak optimaal kunt ervaren. Vaak kun je bij de aanbevelingen van de brouwer of het merk zelf tips vinden om het juiste glas voor je speciaalbier te kiezen.

 

Proost met het juiste bierglas!

Het juiste bierglas kiezen kan echt een verschil maken in het proeven en ervaren van elk bier. Of je nu gek bent op pils of houdt van complexe Belgische ales, door het gebruik van het juiste glas kun je de smaken en aroma's van je favoriete bieren versterken. Kies daarom met zorg het perfecte glas bij je biertje en geniet ten volste van elke slok! Proost!

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen