Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een bierkoelkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze bierkoelkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om het artikel te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt het artikel de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
 • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
 • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
 • ✔ Levering op gewenste dag
 • ✔ Professionele service
Christmas Sale - 20% korting op alle bierkoelkasten bij Bierkoelkast.nl

Hoe energiezuinig is een bierkoelkast?

Energiezuinige Bierkoelkast

Wanneer je op zoek bent naar een bierkoelkast, valt het waarschijnlijk direct op dat de energielabels doorgaans vrij laag zijn. De vraag die hierbij rijst, is of dit betekent dat een bierkoelkast per definitie niet energiezuinig is. Het energieverbruik van een bierkoelkast bedraagt gemiddeld tussen de de € 1,44 en € 2,93 per maand*. Als je echter zonnepanelen hebt, kost het gebruik van een bierkoelkast je in de zomer helemaal niets! Het energieverbruik van een bierkoelkast komt dus overeen met de kosten van een lekker (speciaal)biertje op het terras. In deze blog zullen we uitleggen hoe dit precies zit.

Energieverbruik bierkoelkast

Apparaten worden ingedeeld in categorieën om het energieverbruik te bepalen, waarbij bierkoelkasten vallen onder koel- en vriesapparatuur. Dit betekent dat het energieverbruik van bierkoelkasten wordt vergeleken met dat van koelkasten en vriezers.

Een groot verschil tussen een koelkast en een bierkoelkast is de deur. Waar een koelkast vaak een dikke isolerende deur heeft, wordt er bij bierkoelkasten juist vaak gekozen voor een glazen deur zodat je uitzicht hebt op jouw biercollectie, wat minder isolerend werkt. Dit kan leiden tot een hoger stroomverbruik van de bierkoelkast.

 

Een ander verschil is dat een bierkoelkast vaak een dubbele zone heeft, wat betekent dat de temperatuur vaker moet worden aangepast om verschillende soorten bier op de juiste temperatuur te houden. Dit in tegenstelling tot een koelkast, waarin altijd één constante temperatuur heerst.

Het vergelijken van bierkoelkasten met extreem zuinige koelkasten zorgt ervoor dat de bierkoelkasten minder goed uit de bus komen. Echter, in de praktijk vallen de kosten voor het energieverbruik van bierkoelkasten in de portemonnee vaak mee.

Een energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de bierkoelkast, het geluidsniveau en de capaciteit. Het is belangrijk om bij het vergelijken van modellen de bierkoelkasten met elkaar te vergelijken en niet met energiezuinige koelkasten. Maar wat is een energielabel precies en waaruit bestaat deze?

Wat vind je op een energielabel?

Energielabel bierkoelkast uitgelegd

Sinds 1 maart 2021 geldt er een nieuw energielabel voor koelkasten en vriezers: van A (meest zuinig) tot G (minst zuinig). Het energielabel biedt een eenvoudige manier voor consumenten om de zuinigheid van verschillende modellen te vergelijken en het beste apparaat voor hun behoeften te kiezen.

Het nieuwe energielabel vervangt het oude label, dat van A+++ tot D liep. Het oude label was voor veel consumenten verwarrend door de plusjes, dus zijn deze vervangen door het nieuwe systeem. Naast de energiezuinigheid, geeft het nieuwe label ook informatie over de inhoud van het koel- en vriesgedeelte en het geluidsniveau van het apparaat.

 

Efficiëntieklasse A is ontwikkeld voor nog energiezuinigere apparaten in de toekomst, om de plusjes wirwar te voorkomen. Momenteel zijn er nog geen apparaten met energielabel A op de markt. De schaalverdeling is aangepast, waardoor een bierkoelkast met label A+++ op het oude label nu gelijk kan staan aan een efficiëntieklasse D. Het blijft echter nog steeds een zuinig apparaat. Een horeca koelkast met energielabel A op het oude label kan nu een F of G zijn.

Een energielabel is een verplichte classificatie van de EU voor elektronische apparaten, auto's en woningen. Het label bestaat uit verschillende velden en laat zien welke apparaten zuinig zijn met elektriciteit, vergeleken met soortgelijke andere apparaten. Hieronder volgt een korte uitleg per veld van de betekenis van het veld:

 

 1. Hier vind je de naam van de fabrikant;
 2. Dit is de naam van het model;
 3. Hier zie je een opsomming van de efficiëntieklassen, van A tot G;
 4. Door middel van een zwarte pijl wordt er aangegeven in welke efficiëntieklasse dit apparaat zich bevindt;
 5. Hier wordt het energieverbruik weergegeven (in kWh per jaar);
 6. De flessen geven aan hoeveel flessen er in de bierkoelkast passen. Uitgaande van een standaard fles met een inhoud van 0,75 L.
 7. Onderaan het label staat een aanduiding in decibel (dB). Deze waarde wordt gebruikt om het geluidsniveau van de bierkoelkast te bepalen. Tevens is deze ingedeeld in een schaal van 4 niveaus.

 

Rechts bovenin staat een QR code. Als je die scant vind je meer informatie over het energieverbruik van het product.

 

Energiezuinige bierkoelkast

Als je op zoek bent naar een nieuwe bierkoelkast, is het logisch dat je op zoek gaat naar een apparaat met energieklasse A. Deze energieklasse wordt gezien als de meest energiezuinige en dat betekent dat je minder geld kwijt bent aan energiekosten. Vooral met de huidige energieprijzen is het belangrijk om hierop te letten bij de aanschaf van een nieuw elektrisch apparaat.

 

Om je een beter idee te geven van het energielabel, het energieverbruik en de maandelijkse kosten hebben we hieronder een overzicht geplaatst. Zo zie je in één oogopslag wat de maandelijkse kosten zijn voor het gebruik van een bierkoelkast.

 

Model Energielabel Energieverbruik  Kosten per maand* 
BK-118A-2-ZWART G 145 kWh/a  € 2,78 
BK-118A-ZILVER G 145 kWh/a  € 2,78 
BK-298B-2-RVS G 147 kWh/a  € 2,82 
BK-298B-2-VG G 147 kWh/a  € 2,82 
BK-408B-2-RVS G 153 kWh/a  € 2,93 
BK-408B-2-VG G 153 kWh/a  € 2,93 
BK-18A-VG E 75 kWh/a  € 1,44 
BK-40A-VG F 77 kWh/a  € 1,48 
BK-41A-VG F 92 kWh/a  € 1,76 
BK-53A-VG G 120 kWh/a  € 2,30 
BK-76B-VG G 137 kWh/a  € 2,63 
BK-98B-VG G 136 kWh/a  € 2,61 

 

* Uitgaande van de gemiddelde energieprijs in februari 2024, bron: Independer.nl

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen