Invouwen
 

2 jaar fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een bierkoelkast defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze eigen fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze bierkoelkasten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om het artikel te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld? Indien gewenst wordt het artikel de volgende werkdag al geleverd!

Voordelen inklappen
  • ✔ 2 jaar fabrieksgarantie
  • ✔ Goede kwaliteit voor een passende prijs
  • ✔ Levering op gewenste dag
  • ✔ Professionele service

Waarom heeft een bierkoelkast een UV-filter in de glazen deur?

Waarom zit er een UV-filter in de glazen deur van een bierkoelkast?

Bij het koelen en bewaren van (speciaal)bier is het van essentieel belang om de kwaliteit en smaak te behouden. Een UV-filter in de glazen deur van een bierkoelkast kan hierbij een cruciale rol spelen. Of je nu een hobbybrouwer bent of gewoon geniet van een lekker biertje na een lange dag werken, het is essentieel dat jouw biertje optimaal van smaak is. Daarom hebben al onze bierkoelkasten en bierklimaatkasten een UV-filter. Maar waarom is dit zo belangrijk? In deze blog leggen we uit wat UV straling met jouw bier doet en hoe een UV-filter jouw bierervaring kan verbeteren.

Wat doen UV-stralen met het bier?

Hop is een essentieel bestanddeel bij het brouwen van bier en vrijwel alle bieren bevatten hop. Dit ingrediënt voegt niet alleen smaak en aroma toe, maar ook de karakteristieke bitterheid aan het bier.

 

Desondanks heeft hop een geduchte vijand: UV-licht.

 

De interactie tussen deze twee heeft een chemische reactie als gevolg dat zorgt voor het vormen van ‘skunk of stinkdier’. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt dit voor een zeer onaangename geur en smaak. Dit proces staat ook wel als ‘lichtsmaak’ en bieren die dit proces hebben ondergaan als ‘lichtsmaak-bier’. (Leuk weetje; sommige brouwers maken gebruik van dit proces om een unieke smaak aan hun bieren te geven. Niet gemakkelijk, omdat de kans dat het bier mislukt enorm groot is.)

Vermijd blootstelling aan zonlicht en schadelijke verlichting

De eerste tip is vanzelfsprekend, maar ook van het grootste belang. Aangezien UV-licht aanwezig is in zonlicht, is het cruciaal om aandacht te besteden aan de bewaaromstandigheden. Let er daarbij op dat sommige lampen ook UV-licht uitstralen!

 

Kies daarom voor een bierkoelkast of bierklimaatkast met UV-filter in de glazen deur. Dit zorgt ervoor dat jij jouw bieren in optimale omstandigheden bewaart.

Bier in een bruin flesje of blik

De kleur van het bierflesje kan veel problemen voorkomen. Het is geen toeval dat bijna alle bieren in bruine flesjes worden verpakt. Deze flesjes weren maar liefst 98% van het schadelijke licht, dus bescherming blijft hier van belang!

 

Groene flesjes houden ongeveer 20% van het schadelijke licht tegen en heldere flesjes laten al het schadelijke licht door. Een blikje is de ideale verpakking tegen UV-licht, omdat het geen enkel schadelijk licht doorlaat. Hiermee wordt gegarandeerd dat er geen skunk ontstaat. Dit kan echter kostbaar zijn als oplossing.

Esthetische waarde

Naast de functionele voordelen heeft een UV-filter in de deur van een bierkoelkast ook een esthetische waarde. Het filter kan ontworpen worden om er aantrekkelijk uit te zien en kan een vleugje elegantie toevoegen aan je bierkoelkast. Het is een kleine maar belangrijke toevoeging die niet alleen de prestaties van je bierkoelkast verbetert, maar ook bijdraagt aan de algehele uitstraling van je bierklimaatkast. Denk bijvoorbeeld aan een retrostijl bierkoelkast, de donkere UV-filter past helemaal bij de stijl van de retro kast. Retro bierkoelkast met UV filter in glazen deur

 

Een UV-filter in de deur van een bierkoelkast is een essentieel onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien. Het beschermt je bier tegen schadelijke UV-stralen, behoudt de smaak en versheid, en voegt een vleugje elegantie toe aan je koelkast. Als bierliefhebber is het belangrijk om te letten op alle aspecten van het bewaren en serveren van bier zodat je optimaal kunt genieten van jouw favoriete bier. Een UV-filter in de glazen deur is daar zeker één van. Investeer in een kwalitatieve bierkoelkast met een UV-filter en geniet van een heerlijk glas bier dat altijd perfect op smaak is!

Opmerkingen

Geen opmerkingen